Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

Vrácení daně z nemovitostí

flatzone.cz, 21. října 2024 (19:58)

Kdy se vrací daň z nabytí nemovitostí? Více se dozvíte v našem článku na Flat Zone

Kdy se vrací daň z nabytí nemovitostí? Více se dozvíte v našem článku na Flat Zone

Daň z nabytí nemovitosti zrušení

Daň z nabytí nemovitosti byla v České republice zrušena. Toto opatření se vztahuje na všechny, kteří nabyli nemovitost do vlastnictví od prosince 2019 a později. Majitelé, kteří již daň za nákup nemovitosti zaplatili, mají nyní možnost požádat o vrácení zaplacené částky. Jak tento proces funguje a co je důležité vědět?

 

Daň z nabytí nemovitosti vrácení

Zrušení daně z nabytí nemovitosti platí zpětně, což znamená, že lidé, jejichž vlastnické právo bylo vloženo do katastru od 1. prosince 2019, nemusí podávat daňové přiznání ani platit čtyřprocentní daň. Ti, kteří již daň zaplatili, mohou o vrácení přeplatku požádat.

 

Kdy a jak žádat o vrácení daně?

Pro úspěšné vrácení daně je nutné podat Žádost o vrácení přeplatku na dani z nabytí nemovitých věcí. Tato žádost může být podána jak písemně, tak elektronicky, a musí obsahovat vlastnoruční podpis. Finanční úřady mají povinnost vyřídit tuto žádost do 30 dnů od jejího podání.

 

Kdo se může o vrácení daně ucházet?

O vrácení zaplacené daně mohou žádat ti, kteří splnili svou daňovou povinnost – tedy podali daňové přiznání a zaplatili příslušnou daň. Ti, kteří mají jakýkoliv daňový nedoplatek, by však měli mít na paměti, že částka vráceného přeplatku bude ponížena o dlužnou částku.

 

Základní podmínky a výjimky

Je důležité vědět, že zrušení daně se vztahuje pouze na případy, kdy byl vklad do katastru proveden od prosince 2019. Majitelé nemovitostí, u kterých došlo ke vkladu v listopadu 2019 a dříve, si musí splnit všechny daňové povinnosti. Pokud někdo z této skupiny má problém s úhradou daně, může se obrátit na finanční úřad s žádostí o posečkání či rozložení platby do splátek, avšak jen z vážných sociálních nebo ekonomických důvodů.

 

Závěr

Vrácení daně z nabytí nemovitosti je pozitivní zprávou pro mnoho majitelů. Pokud jste nabyli nemovitost po 1. prosinci 2019 a daň jste zaplatili, nezapomeňte se informovat o možnostech vrácení přeplatku.

Daň z nabytí nemovitých věcí byla majetkovou daní v českém daňovém systému. Více se dozvíte v našem článku na Flat Zone

O Flat Zone

Flat Zone, český realitní agregátor, který shromažďuje veškeré nabídky bydlení od developerů a pečlivě vybírá ty nejlepší rovnou pro vás. Veškeré potřebné informace na jednom místě vám umožní sledovat aktuální nabídky nemovitostí ve vašem okolí, monitorovat vývoj cen a pravidelně dostávat nejlepší nabídky bydlení, které odpovídají vašim preferencím. Prozkoumejte nabídky moderních bytů v Praze nebo třeba ve Zlíně a v Olomouci .

Projekty s online rezervací

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!