Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

Daň z nabytí nemovitosti 2024

flatzone.cz, 21. října 2024 (19:51)

Daň z nabytí nemovitých věcí byla majetkovou daní v českém daňovém systému. Více se dozvíte v našem článku na Flat Zone

Daň z nabytí nemovitých věcí byla majetkovou daní v českém daňovém systému. Více se dozvíte v našem článku na Flat Zone

Daně z nabytí nemovitosti

Daň z nabytí nemovitých věcí byla majetkovou daní v českém daňovém systému. Tento typ daně musel platit kupující nemovitosti a jednalo se o 4 % z kupní ceny nemovitosti. Tato daň se neplatila pouze ve výjimečných případech, jako bylo dědictvá či darování nemovitosti.

 

Daň z nabytí nemovitosti zákon (daň z nabytí nemovitosti osvobození)

Daň z nabytí nemovitosti vznikla v roce 2014 jakožto transformace daně z převodu nemovitostí. V roce 2020 došlo ke zrušení této daně na základě zákona č. 386/2020 Sb., a to především kvůli pandemii koronaviru. Od roku 2021 se tedy tato daň již neplatí. Tato změna byla široce přivítána, protože významně snižuje náklady spojené s pořízením nemovitosti.

 

Daň z nabytí nemovitostí 2023

Daně z nabytí nemovitostí zůstávají zrušené i po daňové reformě z roku 2023. To znamená, že kupující nemovitostí nemusí čelit této dodatečné nákladové položce, což podporuje investice do nemovitostí a usnadňuje dostupnost bydlení.

 

Daň z nabytí nemovitosti formulář

Vzhledem k tomu, že daň z nabytí nemovitosti byla zrušena, žádný daňový formulář ani podání daňového přiznání už není potřeba, což zjednodušuje celý proces nákupu nemovitostí.

 

Daň z nabytí nemovitosti dar

Daň z nabytí nemovitosti darem není nutné platit dnes ani v minulosti. Dříve se jednalo o výjimku stejně tak jako nabytí nemovitých věcí prostřednictvím dědictví.

 

Otázky a odpovědi

  • Kdo platí daň z nabytí nemovitosti? Dnes se daň z nabytí nemovitosti v ČR neplatí. Před jejím zrušením platil tuto daň kupující.
  • Jak vyplnit daň z nabytí nemovitosti? Daňové přiznání z nabytí nemovitosti se od zrušení této daně již nevyžaduje.
  • Jak zaplatit daň z nabytí nemovitosti? Tato daň se v ČR již neplatí, takže není třeba ji platit ani o ní podávat hlášení.
  • Do kdy zaplatit daň z nabytí nemovitosti? V současné době se tato daň již neplatí a žádná povinnost k platbě neexistuje.
  • Kdy se neplatí daň z nabytí nemovitosti? Z nabytí nemovitosti se dnes již daň neplatí v žádném případě.
 

Kdy se neplatí daň z prodeje nemovitosti

Narozdíl od daně z nabytí nemovitosti, daň z prodeje nemovitosti v České republice stále platí. Existují však výjimky, kdy se této dani lze vyhnout, například pokud vlastník nemovitost držel určitou dobu. Více se dozvíte v našem článku Prodej bytu a daň z příjmu.

Připravili jsme pro vás srozumitelný návod, jak na úspěšný a bezproblémový prodej nemovitosti. Dozvíte se, co všechno musíte připravit a zařídit.

O Flat Zone

​​Pokud sháníte byt či dům na prodej nebo pronájem ve vašem okolí, využijte chytrý realitní vyhledávač Flat Zone a zobrazte si všechny aktuální nabídky, které pro vás každý den aktualizujeme. Hledání nového bydlení nebylo nikdy tak snadné.

Projekty s online rezervací

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!