Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

Co je to list vlastnictví?

flatzone.cz, 5. června 2024 (14:04)

Ucelený seznam informací o tom, co je to list vlastnictví.

Ucelený seznam informací o tom, co je to list vlastnictví. Flat Zone, váš realitní vyhledávač.

Co je to list vlastnictví (katastr)?

List vlastnictví je veřejná listina obsahující detailní informace o nemovitosti a jejím vlastníkovi. Kromě toho, kdo nemovitost vlastní, jsou zde zaznamenány veškeré podstatné informace o právním stavu nemovitosti, např. informace o věcném břemeni. Dokument je veden katastrem nemovitostí, což je veřejný registr spravovaný katastrálními úřady.

 

K čemu je list vlastnictví dobrý?

List vlastnictví umožňuje ověřit právní stav nemovitosti. Je potřebný při doložení informací o vlastnictví nemovitosti, typicky při koupi či prodeji nemovitosti nebo při vyřizování hypotéky.

Veřejná dostupnost listu vlastnictví rovněž zajišťuje transparentnost vlastnických vztahů a zamezuje podvodům.

 

Co obsahuje list vlastnictví?

V listu vlastnictví naleznete následující informace:

  • část A – údaje o vlastnících
  • část B – údaje o nemovitosti
  • část C – údaje o omezeních vlastnického práva (informace o tom, zda je nemovitost zatížena např. věcným břemenem, exekucí, zástavním či předkupním právem)
  • část D – jiné zápisy
  • část E – údaje o nabývacích titulech (např. kupní smlouva, darovací smlouva atd.)
  • část F – údaje o vztahu bonitovaných půdně ekologických jednotek k parcelám

List vlastnictví je nezbytný dokument, který hraje klíčovou roli v oblasti nemovitostí. Díky své přístupnosti a transparentnosti zajišťuje právní jistotu a ochranu práv všech zúčastněných stran.

 

O Flat Zone

Flat Zone je česká platforma pro realitní inzerce, která shromažďuje nabídky bydlení od různých developerů a pečlivě vybírá ty nejkvalitnější pro vás. Na jednom místě poskytuje přehledné informace, které vám umožní snadno sledovat aktuální nabídky nemovitostí ve vašem okolí a monitorovat vývoj cen. Prozkoumejte populární lokality jako je Cheb, Přerov nebo Hradec Králové.

Zajímá vás, jak nahlížet do listu vlastnictví? Přečtěte si náš článek. 

Zorientujte se snadno a rychle při nahlížení do listu vlastnictví (LV). Poradíme, jak v něm číst, kolik vás to bude stát a kde jej stáhnete online.

Projekty s online rezervací

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!