Realitní vyhledávač, který tu ještě není...

Jedinečný realitní server, který vyhledává v nabídkách novostaveb. Vyhledáváme v největším počtu nabídek nových bytů a domů v celé ČR.

Na trhu se vyskytuje mnoho inzertních realitních portálů. V poslední době se také objevily pokusy vytvořit pokročilejší agregátory, které v sobě zahrnují nabídky všech zmíněných realitních portálů na jednom místě. Zatím žádný však neposkytoval ucelenou nabídku všech nemovitostí na trhu.

Flat Zone Nechce zůstat pouze u vyhledávání, ale poskytuje širokou škálu služeb spojených s bydlením.

Přehled aktivních nástrojů naleznete v aplikačním menu uprostřed spodního menu. Již nyní můžete využít služeb Realitních novinek, datového blogu nebo pokročilých realitních analýz.

Užitím nástroje Flat Zone vyhledávání potvrzujete, že jste se seznámili a souhlasíte s Podmínkami užití, jinak nejste oprávněni nástroj vyhledávání užívat.

Vyhledávač
novostaveb

Studio

Odhad
ceny

Online
rezervace

Blog

Datová
platforma

Jak zrušit věcné břemeno?

flatzone.cz, 22. května 2024 (14:25)

Připravili jsme pro vás soupis rad týkajících se zrušení věcného břemene.

Připravili jsme pro vás soupis rad týkajících se zrušení věcného břemene.

Co je věcné břemeno jsme si už podrobně rozebrali v předchozím článku. Ve zkratce se jedná o povinnost něco strpět, něčeho se zdržet nebo něco konat. Jedná se o právo vztahující se na konkrétní věc bez ohledu na vlastníka.

 

Zrušení věcného břemene

Ke zrušení věcného břemene může dojít dohodou mezi vlastníkem a oprávněným, čili osobou, na které se věcné břemeno vztahuje. Existuje také několik dalších scénářů, kdy může věcné břemeno zaniknout.

 

Kdy zaniká věcné břemeno?

K zániku věcného břemene dochází ve speciálních případech. Může k tomu dojít ze zákona, např. úmrtím. Dalším důvodem může být rozhodnutí soudu, či uplynutí určité doby, na kterou bylo věcné břemeno zřízeno. K zániku může dojít rovněž tzv. fúzí, kdy se osoba oprávněná z věcného břemene stává majitelem dané nemovitosti. 

 

Jak smazat věcné břemeno z katastru?

Smazat věcné břemeno z katastru nemovitostí můžete jedině prostřednictvím podání návrhu na vklad na výmaz. Budete k tomu samozřejmě potřebovat potřebnou listinu, kterou může být např. již zmiňovaná dohoda či rozhodnutí soudu. Poplatek činí 2000 Kč.

Nejlevnější novostavby v České republice na Flat Zone

O Flat Zone

Flat Zone je česká online platforma specializující se na realitní inzerci, která agreguje nabídky bydlení od různých developerů a pečlivě vybírá ty nejlepší možnosti přímo pro vás. Poskytujeme komplexní přehled informací, které vám umožňuje jednoduše sledovat aktuální nabídky nemovitostí ve vašem okolí a také sledovat vývoj cen. Objevte oblíbené lokality jako je Cheb , Přerov nebo Hradec Králové .

Přečtěte si také náš článek o návrhu na vklad do katastru nemovitostí . Poradíme vám, jak jej provést bez zbytečných chyb.

Kdy se podává návrh na vklad do katastru nemovitostí? Jak návrh podat? Jaké jsou nejčastější důvody pro zamítnutí návrhu? Dozvíte se na Flatzone.cz

Projekty s online rezervací

Populární lokality

Projektové tipy

Vyplňte správně emailovou adresu!